Register makelaar/taxateur

De zekerheid van vakbekwaamheid

Sinds er geen wettelijke beëdiging meer is, mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. Een risicovolle ontwikkeling, gezien de (financiële) belangen die met de aan- en verkoop van onroerend goed gemoeid zijn. Daarom is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht, een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert, op basis van hun vakbekwaamheid.

Certificering

Het VastgoedCert register is verdeeld in vier deskundigenkamers: Wonen/MKB, Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed en WOZ.

Om toe te kunnen treden tot één of meerdere van deze kamers moet een makelaar of taxateur aantonen dat hij aan alle gestelde vakbekwaamheidseisen voor deze kamer voldoet. Hiervoor dienen bij een onafhankelijke exameninstelling zowel een basistheorietoets, als per kamer een specialisatiegerichte theorie- en een praktijktoets met succes te worden afgerond. Met de diploma’s voor alledrie de onderdelen, kan certificatie worden aangevraagd. Pas na certificering vindt inschrijving in het register van VastgoedCert plaats.

Verplicht bijblijven

Om in het VastgoedCert-register ingeschreven te blijven zijn geregistreerde makelaars en taxateurs verplicht zich elke 5 jaar te hercertificeren. Dit om aan te tonen dat ze hun vakkennis op peil houden. Een vooruitgang ten opzichte van het verleden, waarin hier nauwelijks oog voor was.

 

Waaraan herken ik een goede makelaar of taxateur?

VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars en -taxateurs herkent u aan de titel RMT (Registermakelaar-Taxateur VastgoedCert). Gecertificeerde deskundigen op het gebied van Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed en WOZ-taxateurs voeren de titel RT (Register-Taxateur VastgoedCert).

Reviews
Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

  • Beëdigd registermakelaars/taxateurs

  • Ruim 20 jaar ervaring

  • Daadkrachtig

  • Technische achtergrond

  • 100% onafhankelijk

Bel mij terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en wij proberen u binnen twee uur te bellen.