Funderingsproblemen

Funderingsproblemen komen in Amsterdam, net als in andere Hollandse steden, veel voor. In het algemeen kan je stellen dat je alert dient te zijn op funderingsproblemen bij alle vooroorlogse woningen binnen de gemeente Amsterdam. Met name binnen de ring, waarbij de meeste woningen op houten palen staan, is het risico van een slechte fundering zeker aanwezig. Bovendien zijn er in de 19e eeuw vaak kwalitatief minder goede woningen gebouwd, waardoor er bij deze woningen vaak funderingsproblemen ontstaan.

Waar op te letten

Als u een huis wilt kopen met scheuren in de muur of klemmende ramen en deuren, kan dit een funderingsprobleem zijn. Een scheve vloer, verzakte panden in de directe omgeving of een aangepast grondwater niveau kunnen ook een indicatie geven dat er een probleem is met de fundering. Vaak kan je een woning ook scheef zien staan ten opzichte van het straatniveau. In Amsterdam is dit straatbeeld inmiddels tot kunst verheven.

Voor een koper is het essentieel om vooraf duidelijkheid over de staat van de fundering te krijgen. Een goede aankoopmakelaar brengt de situatie duidelijk voor u in kaart.

Reviews
Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

  • Beëdigd registermakelaars/taxateurs

  • Ruim 20 jaar ervaring

  • Daadkrachtig

  • Technische achtergrond

  • 100% onafhankelijk

Bel mij terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en wij proberen u binnen twee uur te bellen.