Het gaat goed met de huizenprijzen in Amsterdam. Eigenlijk is dat een understatement, want huizen worden snel verkocht en vaak ook nog ver boven de vraagprijs.
Wat gebeurt er als het aanbod daalt en de vraag neemt toe? De prijzen stijgen. Vooral in Amsterdam is dat het geval. De stad is nationaal en internationaal sterk in opkomst. Dit wordt mede veroorzaakt door de Brexit, waardoor onder andere Amsterdam door multinationals wordt verkozen als uitvalsbasis in plaats van Londen. Het is niet voor niets dat beleggers ook kansen zien, want de huizenprijzen zijn gemiddeld met 21 procent gestegen in één jaar. Haal een dergelijk rendement maar eens op de beurs.
Hogere vraagprijzen en er wordt overboden
Huizen die nieuw in de verkoop komen hebben niet altijd een vraagprijs die is afgestemd op wat op dat moment gangbaar is. Bij meerdere geïnteresseerden is de kans op een verkoop boven de vraagprijs echter groot. Hierin schuilt een gevaar. Potentiële kopers weten dat ze vaak boven de vraagprijs moeten bieden om het huis te bemachtigen, maar zijn meestal niet op de hoogte van de werkelijke marktwaarde van de woning. De koper krijgt een huis hierdoor (veel) te duur of heeft geen schijn van kans. Het is als aankoopmakelaar in Amsterdam onze taak om een opdrachtgever hiervoor te behoeden door eerst de werkelijke marktwaarde van een woning overzichtelijk in kaart te brengen. Het spreekt voor zich dat bij een verkoop bij inschrijving de kans van slagen hierdoor enorm toeneemt!
Op de Amsterdamse huizenmarkt is geld te verdienen
De prijzen zijn mede hoog door particuliere beleggers die niet langer genoegen nemen met een spaarrente van 0,15 procent. Alleen al in het eerste kwartaal van 2017 was het rendement op Amsterdams vastgoed 3,6 procent. In 2014 stonden huizen gemiddeld nog 100 dagen te koop. Tegenwoordig worden ze verkocht binnen 25 dagen. Er worden wel steeds minder huizen verkocht, maar dat komt niet door een gebrek aan interesse, maar door een te klein aanbod. Er komen te weinig huizen in de verkoop. Door het kopen van een huis in Amsterdam kun je veel geld verdienen op zowel korte als lange termijn, maar kies wel het juiste pand!
Tot de Amsterdamse huizenmarkt weer instort
De huizenprijzen kunnen niet altijd met 21 procent blijven stijgen. Maar de gemiddelde huizenprijzen in Amsterdam zijn nog steeds niet te vergelijken met andere wereldsteden. In Londen kost een huis gemiddeld £636.777 (=€729.412). Dit jaar is de stijgende trend in Londen omgezet naar een daling. Maar het gaat nog steeds maar om een daling van 1,5 procent. In Melbourne en Sydney stijgen de huizenprijzen al twintig jaar. Je kunt niet met zekerheid zeggen dat de huizenprijzen blijven stijgen in onze hoofdstad, maar een sterke daling van de prijzen is, mede door het tekort aan woonruimte, niet erg waarschijnlijk. Ook de Amsterdamse kantorenmarkt gaat in vergelijking met andere Europese steden erg goed.
Beleggers die willen participeren op de Amsterdamse huizenmarkt moeten wel informatie inwinnen voordat ze toeslaan. Diepgaande kennis over de Amsterdamse huizenmarkt is onmisbaar bij het kopen van het juiste beleggingspand. Overweeg jij het aankopen van een beleggingspand? Wij realiseren de best mogelijke vastgoed investering.