Aankoopmakelaar Almere

Almere heeft in haar relatief korte bestaan een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Sinds de oplevering van de eerste woningen in 1976 is het aantal inwoners in ruim 45 jaar gegroeid tot bijna 215.000 eind 2021. Daarmee staat het ruim in de top tien grootste gemeenten van Nederland. En daar houdt het voorlopig niet op. Met alle voorgenomen nieuwbouwplannen is de verwachting dat het inwoneraantal op termijn tot 350.000 zal groeien.

De stijging van de huizenprijzen in Almere vertoont dezelfde trend die overal zichtbaar is. De reden dat er steeds meer mensen naar Almere trekken is dat u daar wel nog steeds relatief veel vierkante meters krijgt voor hetzelfde geld vergeleken met andere grote steden in de regio zoals Amsterdam, Haarlem, Utrecht en in ‘t Gooi. Daardoor hoeft u minder te investeren in een nieuwe woning, maar profiteert u wel van alle voorzieningen die horen bij het wonen in een grote stad.

Wonen in Almere

Wonen in Almere biedt veel voordelen. Naast de relatief meer vierkante meters voor hetzelfde aantal euro’s, is de aangekochte grond ook volledig bij u in eigendom. Dus geen gedoe met erfpacht én wanneer u besluit om alleen een stuk grond te kopen, heeft u ook nog eens de vrijheid om uw nieuwe woning te ontwerpen en te (laten) bouwen naar eigen smaak en inzicht. Een ander belangrijk voordeel is dat u vanuit Almere letterlijk alle kanten op kunt. De centrale ligging én optimale infrastructuur voor auto en openbaar vervoer naar omliggende steden en de gehele Randstad zorgen voor een snelle verbinding vanuit en naar de stad. Er is volop aanwezigheid van scholen, kinderdagverblijven en speeltuinen, wat Almere ook een ideale plek maakt om te wonen met jonge kinderen.

Huis kopen in Almere

Dat Almere relatief nog een stuk goedkoper is dan omliggende steden is goed te zien aan de gemiddelde vraagprijs. Eind 2021 werd er namelijk gemiddeld € 431.916 voor een koopwoning in Almere gevraagd. Wat verder opvalt, is dat de gemiddelde verkooptijd van een woning in Almere op 45 dagen ligt, beduidend hoger dan het gemiddelde landelijke aantal van 15 dagen. Een reden kan zijn dat door het ruimere woningaanbod in Almere woningkopers minder geneigd zijn fors over te bieden om de woning te bemachtigen en het koopproces daardoor over het algemeen langer duurt.

Aankoopmakelaar inschakelen voor Almere

Wanneer u voor een woning in Almere gaat, dan doet u er goed aan om een huis te kopen met ondersteuning van uw eigen aankoopmakelaar. De aankoopmakelaars van Aankoopmakelaar Amsterdam zijn uitstekend op de hoogte van de lokale woningmarktsituatie en kunnen u optimaal begeleiden bij het vinden van een woning in Almere. Met onze bouwkundige kennis adviseren we u ook over de technische staat van het huis, zodat u precies weet of en in welke mate er nog verbouwd moet worden wanneer u het huis koopt. Bent u zo gecharmeerd van een huis dat u een bod uit wilt brengen dan adviseren we ook in het formuleren van een realistisch bod en helpen we u met het succesvol afronden van het koopproces wanneer uw bod wordt geaccepteerd.

Wilt u meer weten over hoe Aankoopmakelaar Amsterdam u kan helpen bij het vinden van uw droomwoning in Almere? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze en aanbod, we gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden!

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.