Aankoopmakelaar Amstelveen

De gemeente Amstelveen bestaat naast de stad ook uit Bovenkerk, Nes aan de Amstel, Oudekerk aan de Amstel en buurtschap De Zwarte Kat. Het hele grondgebied van de gemeente is echter samengesmolten tot één woonplaats: Amstelveen. De stad telt circa 81.000 inwoners, met een gemiddelde leeftijd van 41,2 jaar (tegen een landelijk gemiddelde van circa 39 jaar). Het is een frisse forensenstad met veel gezinnen, maar kent tegenover het landelijk gemiddelde meer vergrijzing (19 tegen 15 procent). In totaal telt de stad ruim 42.000 woningen, die voor het merendeel tussen 1960 en 2000 werden gebouwd. Relatief nieuwe woningen dus. Echter, een aanzienlijk deel van de woningen is qua bouwtechnische staat en voorzieningen gedateerd. Aankoopmakelaar Amsterdam is technisch zeer goed onderlegd en daardoor in staat om de constructie en andere (elementaire) bouwtechnische zaken op kwaliteit en betrouwbaarheid te beoordelen. U krijgt zicht op de, op zowel korte als lange termijn, te verwachten (noodzakelijke) onderhoudswerkzaamheden en dat is zeker met het oog op de toekomst voor elke koper een groot voordeel.

Over Amstelveen

Amstelveen is rond het begin van de dertiende eeuw ontstaan als veenwerkersgehucht. Rond 1278 kreeg het dorp ,na de bouw van een kerk, ook een kernfunctie. Door de ligging aan de Zuiderzee werd het toenmalige Amsteldam, wat voortkwam uit Amstelredam, steeds belangrijker en groter. Amstelveen bezit al sinds 1275 stadsrechten. Later in de geschiedschrijving, tussen  de 17e en 18e eeuw, trok de regio veel welgestelde Amsterdammers die meer rust wilden en dat is in zekere zin nog steeds zo.

Amstelveen is dus een stad die historie ademt; een stad met een ziel. Liefhebbers van oudere woningen kunnen hier dus zeker hun hart ophalen. De aankoop van dit soort panden vraagt echter wel om specialistische kennis, want net als in Amsterdam, Diemen en andere steden in de regio komen ook in Amstelveen regelmatig bouwkundige problemen voor. Aankoopmakelaar Amsterdam verliest geen aspect uit het oog bij de begeleiding van uw aankoop, waardoor u geen kat in de zak koopt en niet voor tal van onvoorziene problemen komt te staan.

Wonen in Amstelveen

Amstelveen weet op sommige vlakken indrukwekkende cijfers te presenteren. Zo zijn er 31 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvangen (BSO’s), 16 peuterspeelzalen, 20 basisscholen en 4 scholen voor voortgezet onderwijs. 67,4 procent van de bevolking zegt zich nooit onveilig te voelen, er komt relatief weinig zware criminaliteit voor, de verkeersveiligheid is goed en slechts 6,6 procent van de bevolking wenst te verhuizen. Het zijn slechts cijfers, maar het toont wel aan dat het woongenot in Amstelveen met een ruime voldoende wordt beoordeeld en dat is goed om te weten als u een huis zoekt in deze gemeente. Verder is het aantal voorzieningen op vrijwel elk gebied, goed op niveau.

Wellicht leuk om te vermelden is dat in Amstelveen de grootste populatie Japanners woont. Zo’n 1700. Het was zelfs reden voor het kiezen van een straatnaam: Laan van Deshima, wat verwijst naar het Nederlandse VOC-verleden en de eerste handel met Japan.

Vindt u in Amstelveen niets van uw gading of wilt u graag breder zoeken? Aankoopmakelaar Amsterdam is ook actief in DiemenAmsterdam-ZuidAmsterdam-West en Amsterdam-Oost.

Recreëren in Amstelveen

Sport is al jaren een belangrijke pijler binnen de Amstelveense gemeenschap. Zo kent de stad de waarschijnlijk grootste hockeypopulatie van Nederland en wordt ook de prestigieuze Champions Trophy hier georganiseerd. Een greep uit het aanbod zegt echter sowieso meer dan genoeg: 39 gymzalen, 1 atletiekbaan, 4 sporthallen, 15 tennisbanen, binnen, 67 tennisbanen buiten, 15 squashbanen, zo’n 300 speelvoorzieningen met onder meer veel basketbalvelden, skatebanen en trapveldjes. Amstelveen heeft zelfs een eigen sportkrant die viermaal per jaar huis aan huis wordt verspreid.

Naast sport is er echter nog meer te doen. Zo zijn er fiets- en wandelroutes en is er een kampeerterrein in het Amsterdamse bos. Verder zijn in de stad een schouwburg, symfonieorkest, ruime bieb, cultuurcentrum, poppodium, muziek- en dansschool en volksuniversiteit te vinden. Het centrum telt bovendien een behoorlijk aantal horecagelegenheden.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis. Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.