Amsterdam Centrum

Aankoopmakelaar Amsterdam Centrum

Aankoopmakelaar Amsterdam is gespecialiseerd in zoekopdrachten voor monumentaal en authentiek vastgoed in centrum Amsterdam. Mocht u overwegen om een op zoek te gaan naar een woning binnen de grachtengordel, in de Jordaan of in de Haarlemmerbuurt, dan kunnen wij u vakkundig adviseren omtrent de bouwkundige staat, de financiële positie van VVE’s, kwesties rondom erfpacht en andere issues die komen kijken bij het zoeken naar een geschikte woning. Ook kunt u bij ons terecht voor een gratis aankoopadvies.

Over Amsterdam Centrum

Wonen binnen de grachtengordel van Amsterdam is voor veel mensen een droom die alleen gerealiseerd kan worden met een goede voorbereiding en een zekere financiële ruimte. De meeste monumentale panden in het centrum van Amsterdam hebben een lange staat van dienst, soms zelf terugvoerend naar de 15e of 16e eeuw. En monumentaal wonen betekent ook niet altijd riant wonen. Een statig Amsterdams herenhuis biedt u volop luxe en ruimte, een centrale locatie om volop van het stadsleven te genieten. De meeste grachtenpanden hebben tevens zo’n heerlijke binnentuin aan de achterzijde. De stabiele prijzen voor deze statige grachtenpanden of een authentiek 17e-eeuws appartement zeggen iets over de stabiele waarde van dit type vastgoed. Toch is het ook zeker aan te raden een grondige bouwkundige inspectie te laten doen voordat u beslist. Centrum Amsterdam biedt ook voor de iets kleinere beurs nog genoeg mogelijkheden; prachtige ‘cosy’ stadsappartementen in de Jordaan of in één van de pakhuizen in het Oostelijk havengebied, woningen met een authentiek karakter.

Wonen in het centrum van Amsterdam

Alle winkels om de hoek, de lekkerste terrasjes en gezelligste kroegen en elk jaar een stoet van toeristen langs uw woning. Voor elke portemonnee is een woning in centrum Amsterdam te vinden, hoewel u ervan moet uitgaan dat de meeste verkopers nog steeds het volle pond vragen. Hieronder een korte omschrijving van de gebieden waar Aankoopmakelaar Amsterdam actief is:

 • De burgwallen Oude Zijde en burgwallen Nieuwe Zijde – Wonen op de burgwallen kent zo zijn uitdagingen, vooral als u rondom het Wallengebied een geschikt huis wilt vinden. Als u het niet erg vindt om elke dag met toeristen te maken te hebben, dan kunnen de burgwallen zeer gezellig zijn. Het is ook één van de oudste stukjes Amsterdam en dus is het onderzoeken van de bouwkundige staat van woningen geen luxe.

 • De Grachtengordel – Van de Prinsengracht tot de Dam woont u echt in het centrum van de stad, met op loopafstand alle hotspots zoals het museumplein, de PC. Hooftstraat, het Leidseplein en tal van bekende plekken. Er gaat niets boven het wonen aan een Amsterdamse gracht, tenzij u gratis wilt parkeren natuurlijk.

 • Jordaan – Bekend en één van de oudste wijken van Amsterdam te vinden tussen de Prinsengracht, deBrouwersgracht, de Singelgracht en de Leidsegracht. Van oudsher natuurlijk een echte volksbuurt, maar in recent jaren heeft de Jordaan een behoorlijke verjonging laten zien. In de Jordaan vindt u tegenwoordig veel eenpersoonshuishoudens en de gemiddelde WOZ-waarde in 2010 was ongeveer 300.000 Euro. Percentueel zijn er veel meer huurwoningen (circa 70%) dan koopwoningen (30%) in de Jordaan te vinden.

 • De Nieuwmarktbuurt – Eén van de bekendste buurten van Amsterdam gesitueerd rond de Nieuwmarkt en de Waag. Veel authentieke woningen uit de 18e en 19e eeuw en natuurlijk bekend om de nabije ligging van het Centraal Station, alsmede Chinatown.

 • De Haarlemmerbuurt – Misschien wel de gezelligste buurt van de stad en zeker een stadsdeel met ongelooflijk veel kleinere winkels en horeca-etablissementen. Op de Haarlemmerdijk vindt u tal van kleinere etagewoningen uit de 17e en 18e eeuw. Veel woningen zijn als rijksmonument bestempeld (circa 400) en zijn op erfpacht gebouwd.

 • Oostelijk Havengebied – Java eiland, KNSM eiland, de Rietlanden, Sporenburg, Borneo en Cruquis Eiland – Zeer populair woongebied van Amsterdam, moderne woningbouw afgewisseld met gerenoveerde panden. Sommige eilanden zijn ontworpen door internationaal geroemde architecten. Hier vindt u prachtige stadsappartementen met uitzicht over het IJ.

 • De Westelijke en Oostelijke Eilanden – Tot de in de 17e eeuw gerealiseerde Westelijke eilanden behoren het Bickerseiland, het Prinseneilanden. Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door de grote gerenoveerde pakhuizen, de talloze fraai vormgegeven bruggen en de vele woonboten. Wonen in dit gebied is populair, omdat de pakhuizen behoorlijk wat ruimte bieden. Ook in deze buurt is sprake van wonen op erfpacht. Rond het scheepvaartmuseum vindt u de Oostelijke Eilanden met de namen Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg.

 • De Plantagebuurt – Natuurlijk bekend van Artis en de Hortus, groen stadsdeel met tal van mooie panden uit de 17e en 18e eeuw.

 • De Planciusbuurt – Populaire buurt met gerenoveerde arbeiderswoningen. Haarlemmerbuurt op loopafstand. Ook veel huurwoningen te vinden van woningcorporaties.

 • Weteringschans – De Weteringschans verbindt het Leidseplein met het Frederiksplein. U vindt er onder meer poppodium Paradiso en tal van andere bekende Amsterdamse hotspots. Naast tal van riante etagewoningen en appartementen, vindt u rond de Weteringschans ook een aantal prachtige stadsvilla’s (veel omgebouwd voor de huisvesting van kantoren).

 • Weesperstraatbuurt en Weesperzijdestrook – Stadsdelen in centrum-oost, met onder meer bekende Amsterdamse landmarks zoals theater Carré, de Hermitage en natuurlijk de Amstel. Wonen in deze buurten is altijd chique, maar in de diverse zijstraten zijn altijd nog wat buitenkansjes te vinden. Etagewoningen gebouwd op erfpacht met soms een riant aantal m2.

Recreëren in Centrum Amsterdam

Het centrum van Amsterdam kent uiteraard een grote diversiteit aan culturele uitgaanscentra, van musea tot poppodia en niet te vergeten een aantal bioscopen. Voor recreatie doet u een boottochtje over de gracht, maakt u een wandeling door het Vondelpark of neemt u plaats op één van de duizenden terrassen die het centrum rijk is. Alles is op loopafstand bereikbaar. Dat is gewoon het grote voordeel van wonen in het centrum, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stadsdelen als IJburg of Zuidoost. Als u van het echte stadsleven houdt, dan is er feitelijk maar één plek waar alles bij elkaar komt, het centrum van Mokum.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
 • 20+ jaar ervaring

 • Beëdigd register makelaars

 • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

 • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

 • No cure no pay

 • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.