Amsterdam IJburg

Aankoopmakelaar Amsterdam IJburg

Amsterdam IJburg, één van de meest moderne stadsdelen en ambitieuze stedenbouwkundige projecten van de afgelopen jaren, was eind jaren ’90 nog één grote zandvlakte. Niet alle eilanden zijn tot dusver gerealiseerd. Bestuurlijk ging het ook niet van een leien dakje. De Raad van State zette in 2005 een streep door de plannen voor de tweede fase van IJburg. De eilanden Strandeiland, Middeneiland en Buiteneiland moeten nog gerealiseerd worden. Inmiddels is er een start gemaakt met de bouw van Centrumeiland en de Gemeente Amsterdam is van plan om in de komende jaren door te pakken.

Over Amsterdam IJburg

Nu de economische malaise weer een beetje voorbij is, biedt dit volop kansen voor iedereen die een nieuwe woning zoekt vlakbij Amsterdam, maar toch het gevoel wenst te hebben dat hij lekker ‘buiten’ woont. De ontwikkeling van IJburg verliep met horten en stoten, maar inmiddels begint het eiland er echt uit te zien als een compleet stadsdeel. Met de ‘IJtram’ (lijn 26) bent u binnen een kwartier in centrum Amsterdam. Wonen op IJburg is lekker buiten wonen, met het voordeel dat de stad zeer nabij is. Op het eiland vindt u allerlei woningtypen, ontworpen door diverse nationale en internationaal opererende architecten en ontwerpers. Extra veel aandacht is gegeven aan energiezuinigheid en andere moderne thema’s. Twee-onder-één-kappers, appartementen, losstaande woningen en soms zelfs lege kavels, op IJburg vindt u echt alle typen woningen. Aankoopmakelaar Amsterdam zal in de situatie van een zoekopdracht op IJburg u gedegen advies geven over de diverse VVE’s die op het eiland aanwezig zijn. Lees meer over VVE’s in de Gemeente Amsterdam.

Erfpachtregelingen op IJburg

Sinds 1896 verkoopt Amsterdam als regel geen grond meer, maar geeft deze uit in erfpacht. Eén van de redenen voor het invoeren van erfpacht in het verleden was onder meer, dat de waardestijging van de grond ten goede zou komen aan de gemeenschap. Het grondbedrijf van de Gemeente heeft inderdaad ook een deel van de opbrengsten van erfpachtgelden ingezet voor de financiering van de aanleg van IJburg. Erfpachtregelingen van de Gemeente Amsterdam hebben ook zo hun nadelen. Sommige bewoners die vóór 2005 een woning op IJburg kochten, moesten voor een extra verdieping op hun woning extra erfpachtbelasting betalen. Dat was hun evenwel bij de koop van hun woning niet echt duidelijk gemaakt. Aankoopmakelaar Amsterdam is compleet ingevoerd in de meest recente erfpachtregelingen op IJburg en zal dan ook exact aangeven wat u kunt verwachten, nu en in de toekomst.

Wonen op IJburg

Rust, ruimte, frisse lucht en prachtige vergezichten over het IJsselmeer. Het zijn de voornaamste ‘essentials’ van wonen op IJburg, maar het eiland biedt u veel meer. Kies uit verschillende onderhoudsvriendelijke woningtypen en woonvormen en hou de energierekening voor de eerst komende jaren lekker laag. Op IJburg zijn de meest moderne woningen uitgevoerd met hoge isolatiewaarden en efficiënte energiehuishoudingen (warmtepompen etc.). Dit vindt u meestal niet in de nieuwbouwwijken van NIeuw-West of de wat oudere woningen in Amsterdam Noord. Uiteraard komt u op IJburg ook weer een aantal VVE’s tegen die door hun recente oprichting soms nog niet helemaal financieel boven het maaiveld uitsteken. Koopt u een appartement op Zeeburg of IJburg in een bestaande VVE, dan zorgen wij dat u alle financiële informatie boven tafel krijgt.

Recreëren op IJburg

Strand Blijburg is dé logische strandlocatie voor IJburgers. Hier vindt u in de weekenden heel wat volk dat even lekker uitrust en geniet van strand, zee en zon. Uiteraard kunt u ook een bootje neerleggen ergens in een jachthaven bij Zeeburg of Schellingwoude, maar niet iedereen kan zich dat permitteren. Als u even lekker wilt genieten van groene weiden of een stevige wandeling wilt maken, dan kunt u het vlakbij gelegen Diemerpark bezoeken. Ook een fietstocht richting Muiden is zeker aan te raden. Maar niets is beter dan een wandeling langs de zeerand van IJburg met het IJsselmeer op de achtergrond en de wind door uw haren.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.