Amsterdam Nieuw-West

Aankoopmakelaar Amsterdam Nieuw-West

Amsterdam Nieuw-West is dat stadsdeel waar onder meer de wijken Geuzenveld/Slotermeer, Slotervaart en Osdorp bij horen. Dit zijn van oudsher de naoorlogse wijken die als zogenaamde ‘Westelijke tuinsteden’ werden geafficheerd en die door vele renovatieprojecten en kleinere nieuwbouwprojecten een nieuw uiterlijk hebben gekregen. Het predikaat tuinstad werd aan deze wijken gegegeven, omdat het in eerste instantie veelal ging om ruim opgezette wijken met veel groenvoorzieningen. Ook Nieuw Sloten en de Aker zijn prachtige toevoegingen, die in de jaren ’90 tot stand kwamen. Hoe dichter u naar het centrum van Amsterdam gaat, hoe hoger de woningdichtheid. Het woningaanbod in Amsterdam Nieuw-West is zeer divers en gevarieerd. Hier vindt u niet alleen het moderne stadsappartement, maar ook bijvoorbeeld de wat grotere stadsvilla’s met tuin in Buitenveldert. De Sloterplas, het Sloterpark en de Nieuw Meer vormen het riante groene en blauwe hart van Amsterdam Nieuw-West, dat verder kan worden gekenschetst als een stadsdeel met een zeer diverse bevolkingsopbouw. Aankoopmakelaar Amsterdam gaat voor u graag op zoek naar een passende woning in het steeds veranderende en vernieuwde woningbestand van Nieuw-West.

Over Amsterdam Nieuw-West

Via de ring (A10) is Amsterdam Nieuw-West zo te bereiken. Het stadsdeel bevindt zich niet alleen in de periferie van de stad, want ook Overtoomse veld en het Rembrandtpark behoren nog tot Nieuw-West en liggen vlakbij de grachtengordel. Nieuw-West heeft een zeer uitgebreid winkelbestand, van de grotere supermarkt tot de kleinere delicatessenzaken en biedt tal van voorzieningen voor de moderne stadsbewoner. Met de tram bent u in vijf minuten in hartje Amsterdam en voor wat recreatie in de buitenlucht heeft u tal van parken en groenvoorzieningen tot uw beschikking. Ook wat betreft sportaccommodaties heeft u in Nieuw-West niet te klagen. Aan de randen van Osdorp vindt u diverse sportverenigingen en sportvelden en ook het openbare zwembad (Sloterparkbad) is al jaren een trekpleister voor jong en oud in Nieuw-West. Ook als u op zoek bent naar wat leuke culturele uitstapjes ligt Theater de Meervaart of de Westergasfabriek dicht in de buurt. Vanuit Amsterdam-West komt u via Amstelveen snel bij het Amsterdamse bos en de bosbaan.

Wonen in Amsterdam Nieuw-West

In Nieuw-West vindt u allerlei soorten portieketagewoningen, eengezinshuizen en moderne stadsappartementen, allemaal op loopafstand van winkels, horeca en accommodaties. Nieuw-West heeft een veel moderner woningbestand dan stadsdeel centrum of zuid. Veel koopappartementen zijn opgenomen in een VVE. Al in een vroeg stadium zal Aankoopmakelaar Amsterdam de informatie over de financiële huishouding van de desbetreffende VVE voor u achterhalen. In Nieuw-West zijn ook nog steeds allerlei nieuwbouwprojecten in ontwikkeling, waarvoor u zich nog kunt inschrijven. De van oudsher ruim opgezette wijken geven genoeg ruimte voor nieuwe bouwiniatieven. Projecten als Kade Osdorp, Stadstuin Overtoom en het Andreas Ensemble zijn stuk voor stuk voorbeelden van nieuwbouwprojecten van hoge kwaliteit. Maar tijdens uw zoektocht moet u zeker ook niet het wat oudere woningbestand links laten liggen. Sommige naoorlogse woningbouw biedt gezinnen veel ruimte en groen, voor een significante lagere koopprijs als u dit vergelijkt met de nieuwbouwprojecten. Het enige nadeel van Nieuw-West vindt u EIGENLIJK overal terug in Amsterdam. Hoe dichter u bij het centrum komt, hoe moeilijker het wordt met parkeren. Daar hoeft u zich in Osdorp of Geuzenveld vooralsnog nog niet druk over te maken.

Recreëren in Amsterdam Nieuw-West

In het voorjaar ziet u, op en rond de Sloterplas en de Nieuwe Meer, steeds meer activiteit. Deze plassen bieden bewoners van Nieuw-West genoeg ruimte om even te ontspannen. De Nieuwe Meer heeft zijn eigen jachthavens en via de Schinkel is elke bootliefhebber zo op het IJ. Net aan de Nieuwe Meer vindt u de Oeverlanden, een prachtig natuur- en recreatiegebied. Rondom de Sloterplas is een groot park aangelegd waar u heerlijk kunt wandelen en recreëren. Maar u kunt het natuurlijk altijd ook meer in de richting van het centrum zoeken, een rondje Vondelpark is binnen vijf minuten op de fiets te realiseren.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.