Amsterdam-Noord

Aankoopmakelaar Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is al jaren aan een flinke opmars bezig om de meest trendy werk-, woon- en leefomgeving van Amsterdam te worden. De oude NDSM-werf heeft in circa vijftien jaar een ware metamorfose ondergaan en met het herontwikkelde havenfront en het hypermoderne EYE Filminstituut Nederland (het voormalige Filmmuseum) is Amsterdam-Noord druk bezig het ‘Nieuwe Amsterdam aan het IJ’ te worden.

Het andere gezicht van Amsterdam-Noord vindt u in de pittoreske volkswijken in tuindorp Oostzaan maar ook in de jaren ’80 en ’90 ontworpen appartementencomplexen in de Buikslotermeer. Er zijn veel nieuwe bouwprogramma’s in ontwikkeling zoals Docklands en Overhoeks, een project dat genoemd is naar het oude torengebouw van Shell dat altijd al een landmark is geweest voor iedereen die vanaf het IJsselmeer of via het Noordzeekanaal het IJ op kwam varen. Aankoopmakelaar Amsterdam is volop actief in Amsterdam-Noord, wij laten u graag kennis maken met het meest recent gebouwde vastgoed en de pittoreske tuindorpen van Noord. Eén van de voordelen ten opzichte van stadsdeel Centrum is dat parkeren een stuk makkelijker is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam-Zuid is het prijsniveau van woningen doorgaans ook betaalbaar voor de wat smallere beurs.

Over Amsterdam-Noord

Het havengebied van Amsterdam-Noord is tegenwoordig een centrum van creatieve activiteit. Veel bedrijven vestigen zich tegenwoordig in één van de gerenoveerde gebouwen op het oude NDSM terrein. Tuindorpen Nieuwendam, Buiksloot en Oostzaan bieden u een rustig en ‘volkse’ woonomgeving en als u verder kijkt naar ‘landelijk Noord’ dan vindt u in de dorpen als Ransdorp, Durgerdam en Schellingwoude alle rust en ruimte. Vanuit Amsterdam-Noord bent u met de pont over het IJ in luttele minuten in het centrum. De in de jaren ’80 gebouwde woningen rondom het IJ-plein, ontworpen door de bekende architect Rem Koolhaas, zijn nog steeds populaire plekken voor mensen die net even buiten de stad willen wonen maar toch willen profiteren van de nabijheid van de oude grachtengordel. Hoeveel veel woningen in Amsterdam-Noord op betonnen funderingen zijn gebouwd, vindt u in de tuindorpen nog woningen uit de jaren ’20 uit de vorige eeuw en dus kan er sprake zijn van funderingsproblemen. Aankoopmakelaar Amsterdam zorgt er ieder geval voor dat u op de hoogte bent van de mogelijke funderingsproblemen van panden in Amsterdam-Noord die u nader wilt onderzoeken of waar u een mogelijk bod op wilt uitbrengen.

Wonen in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord biedt u een gemêleerd aanbod van woningen en appartementencomplexen. U vindt er de standaard doorzonwoning met een tuintje en het zeer modern uitgeruste stadsappartement met uitzicht over het IJ. Amsterdam-Noord kent vele parken en groengebieden zoals het Vliegenbos, het Schellingwouderpark, Florapark en het Volewijkspark. Wonen in Amsterdam-Noord is zowel voor de jonge stadsbewoner als de wat oudere nieuwe Amsterdammer een prima alternatief. Het centrum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en wat betreft winkels kunt u in Amsterdam-Noord prima terecht. Amsterdam-Noord kent een mix van huur- en koopwoningen. Voor de wat oudere koopwoningen zijn in het verleden VVE’s opgericht en soms heeft u te maken met erfpacht. Wat betreft de niet al te actieve VVE’s is het belangrijk dat u beseft dat u daar mogelijk in de toekomst deel uit van gaat maken en dat het belangrijk is om de financiële reserves van de desbetreffende VVE grondig te onderzoeken. Aankoopmakelaar Amsterdam zal zich tijdens de oriëntatiefase uiteraard inspannen om alle informatie rondom de VVE boven tafel te krijgen.

Recreëren in Amsterdam-Noord

De tuindorpen van Amsterdam-Noord bieden u veel groene recreatiegebieden. De diverse parken van Amsterdam-Noord geven bewoners de ruimte om even te ontspannen. Wat vooral spreekt voor Amsterdam-Noord is de fraaie afwisseling tussen het informele karakter van de tuindorpen en de pittoreske dorpsomgeving van Durgerdam en de meer stedelijke allure van het havenfront en het IJ. Stadsdeel Noord beschikt ook over een prachtig zwembad (het Noorderparkpad, dat recent nog volledig is gerenoveerd) en tal van sportfaciliteiten. Maar er gaat niets boven een fietstocht vanuit één van de tuindorpen richting de haven waar de pont over het IJ op u staat te wachten. Binnen vijf minuten bent u in centrum Amsterdam en fietst u over het Damrak zo het centrum in.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis.

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.