Amsterdam-Oost

Aankoopmakelaar Amsterdam Oost

Voor wie in Amsterdam woont, is het knap lastig om uit de buurt te blijven van beroemde plekken of plaatsen die beroemdheden hebben voortgebracht. Dat geldt uiteraard ook voor Amsterdam-Oost, dat plaats biedt aan onder meer de gezellige Indische buurt, het voormalige Ajax-stadion de Meer, de Jaap Edenbaan en het inmiddels wereldberoemde Science Park. Maar wat te denken van Johan Cruijff? Deze kleine opsomming is een mooi voorbeeld van hoe goed oude en nieuwe tijden samengaan en in de huidige tijd zelfs parallel lopen. Dat is natuurlijk allemaal fantastisch voor het woongevoel, maar het is in Amsterdam soms ook lastig om uit de buurt te blijven van typisch ‘Mokumse’ problematieken, zoals funderingsproblemen, slecht functionerende verenigingen van eigenaren (VvE) en de haken en ogen van erfpacht. Daarmee is het belang van het in de arm nemen van Aankoopmakelaar Amsterdam meteen onderstreept.Over Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost bestaat uit de buurten IJburg, Indische Buurt, Oostelijk Havengebied, Oud-Oost en Watergraafsmeer. Een deel van Oost is oud, de rest is hagelnieuw. Veel huizen liggen aan, of in de buurt van, het water. De bouw van Oost begon tegen het eind van de 19e eeuw met de Oosterparkbuurt en de Dapperbuurt (Oud-Oost). Na 1900 volgde de Indische Buurt en het stadsdeel is tot op heden alleen maar in omvang toegenomen. IJburg is daarvan het meest recente voorbeeld. Deze wijk staat op kunstmatige eilanden en wordt pas sinds 2002 bebouwd.

Hoewel oost in zekere zin plaats biedt aan moderne projecten en technologische hoogstandjes, mogen we niet voorbijgaan aan het feit dat Amsterdam-Oost tegelijkertijd een typisch Amsterdamse sfeer ademt en heel wat gezellige, knusse en dorpse trekjes heeft. Hiervan kunnen genieten, is waar het om gaat. Dankzij de werkwijze van Aankoopmakelaar Amsterdam worden eerdergenoemde problemen ondervangen en ligt uw focus op woongenot en dat geheel vrijblijvend. Aankoopmakelaar Amsterdam werkt namelijk op basis van ‘no cure no pay’.

Wonen in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost telt volgens de meest recente cijfers 126.157 inwoners. Deze hebben met z’n allen de beschikking over 737 winkels. 51,7 procent van de inwoners woont alleen, zo’n 19,5 procent woont samen zonder kinderen. Dit illustreert meteen dat Oost momenteel in cijfers niet kan doorgaan voor een typische gezinsbuurt, maar toch zijn met name de nieuwe wijken een fijne thuishaven voor jonge gezinnen. Voor kinderen is het er namelijk fantastisch. Er zijn bijvoorbeeld 36 basisscholen en10 scholen voor voortgezet onderwijs gevestigd. Verder zijn er veel speelplaatsen en misschien belangrijker nog: het merendeel van de mensen is erg tevreden over de buurt waarin ze wonen en voelt zich bovendien veilig.

Vindt u in Amsterdam-Oost niets van uw gading of wilt u graag breder zoeken? Aankoopmakelaar Amsterdam is ook actief in DiemenAmstelveenAmsterdam-Zuid en Amsterdam-West.

Recreëren in Amsterdam-Oost

Recreëren kan in stadsdeel Oost op vele manieren. Vooral voor kinderen is er genoeg te beleven. Zo zijn er Jeugdland, en avontuurlijk speelterrein, Meerpark en kan op de bekende Jaap Edenbaan (door jong en oud) naar hartenlust worden geschaatst, maar uiteraard is er meer. Sportaccommodaties, evenementen, kunst, cultuur, parken, gezellige drukte, rust, water en ontspanning zijn overal te vinden. Verder is ook de gehandicaptensport volop in ontwikkeling en bieden steeds meer verenigingen gerichte activiteiten aan. Leuk om te vermelden is de aanleg van zogenaamde slimme sportparken, die met name op energiegebied met de nieuwste technologie worden uitgerust en daardoor energieprestaties leveren die uitstekend passen bij het verantwoord omgaan met ons ecosysteem. En laten we tot slot vooral de beroemde en gezellige Indische Buurt niet vergeten, waar naar schatting zo’n 100 talen worden gesproken. In Amsterdam-Oost is dus genoeg te doen en te beleven. Kortom: typisch Amsterdam.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis. Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.