Amsterdam West / Westerpark

Aankoopmakelaar Amsterdam West / Westerpark

Amsterdam-West is één van de meest pure stukjes Amsterdam; een belangrijk cultureel grondgebied. West is eigenzinnig, mooi, van uitersten, puur, rauw, roemrucht, beroemd en daardoor ongetwijfeld levendig en boeiend. Met het Westerpark en de Westergasfabriek biedt West bovendien groen, rust, recreatie en ontspanning op velerlei manieren. Wie wil wonen in West heeft de keuze uit diverse buurten. Om op de voor u juiste plek terecht te komen, is het verstandig een expert in te schakelen die het proces bewaakt en dankzij zijn werkwijze tijdig bouwtechnische problemen en strubbelingen op de weg naar aankoop signaleert en ondervangt. Aankoopmakelaar Amsterdam is u hierbij graag van dienst.

Over Amsterdam-West

Amsterdam-West is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West en Westerpark en bestaat grotendeels uit het vooroorlogse deel van Amsterdam. Zoals al aangegeven, is West beroemd en berucht. Zo vormde de wijk, in de Vondelstraat, in 1980 het decor van een ware veldslag tussen krakers en de politie. In West ligt ook café De Krommerdt, waar André Hazes ooit als zingende barman begon en café De Toog, de stamkroeg van Herman Brood. In zekere zin is Amsterdam-West dus zowel bakermat, als kloppend cultureel hart van de hoofdstad. Mensen die al hun hele leven in West wonen, kunnen dan ook vaak mooie verhalen vertellen over ‘vroeger’. Voor nieuwkomers die geïnspireerd raken door een omgeving die altijd en op vele manieren leeft, is West een geweldig stadsdeel om volledig tot bloei te komen. West ademt vooral het leven, in al z’n facetten.

West is vooral rijk. Niet in materiële zin, maar aan cultuur en historie. Zo woonden in Oud-West veel beroemde letterkundigen en kunstenaars als Piet Mondriaan, Cornelis Springer en Aletta Jacobs.

In Amsterdam-West doen zich net als in andere delen van de stad typisch Amsterdamse problemen voor. Zo dient u altijd op uw hoede te zijn voor funderingsproblemen, slecht functionerende verenigingen van eigenaren (VvE) en eventueel geldende erfpacht. Door hier tijdens het zoeken naar een woning niet aan voorbij te gaan, voorkomt u in een later stadium grote ongemakken. Bovendien vrijblijvend, want Aankoopmakelaar Amsterdam rekent geen kosten zolang u niet koopt.

Wonen in Amsterdam-West

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wonen in Amsterdam-West is vooral erg leuk! In West heerst een dorps karakter en lijkt het alsof alles samenkomt. Het wordt niet voor niets vaak beschreven als de knusse huiskamer van Amsterdam. Het is echter ook een gebied van uitersten met aan de ene kant buurten met een spannende historie en aan de andere kant juist rust, ontspanning, vermaak en groene oases. Wie dat alles kan relativeren, zit in West waarschijnlijk helemaal op zijn of haar plek. Uiteraard zorgen wij voor huisvesting in prettige buurten, want West biedt vooral heel veel goeds. Zo zijn er tientallen basisscholen, kinderdagverblijven, verenigingen en tal van andere (belangen)organisaties actief die bijdragen aan de woonbeleving.

Vindt u in Amsterdam-West niets van uw gading of wilt u graag breder zoeken? Aankoopmakelaar Amsterdam is ook actief in DiemenAmstelveenAmsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost.

Westerpark Amsterdam

Een van de grootste trekpleisters in Amsterdam West is zonder twijfel het Westerpark, waar in een mooie groene omgeving kan worden gerecreëerd. De iconische Westergasfabriek, ontworpen door de Amsterdamse architect Isaac Gosschalk, is een inmiddels beroemde thuishaven van vele evenementen en bijeenkomsten en wordt tegenwoordig gezien als cultuurfabriek. In het park vindt men een manifestatieterrein, tal van sportvoorzieningen, een waterspeelplaats, bloementuinen, fiets- en wandelroutes en meer dan voldoende plekjes om even simpelweg te genieten en de stadse drukte te ontvluchten. Los van deze trekpleisters zijn er tal van verenigingen actief en sportaccommodaties en horeca- en uitgaansgelegenheden voor handen.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis. Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.