Amsterdam (Oud) Zuid

Aankoopmakelaar Amsterdam (Oud) Zuid

Je zal er maar wonen: op een steenworp van iconische begrippen als het Rijksmuseum, het Olympisch Stadion, De Pijp, het Concertgebouw en de Amsterdamse bossen. Het spreekt haast voor zich dat Amsterdam-Zuid een van de meest geliefde stadsdelen van Amsterdam is. Wat echter niet mag worden vergeten, is dat zaken als funderingsproblemen, slecht functionerende verenigingen van eigenaren (VvE) en het betalen van erfpacht ook niet aan Amsterdam-Zuid is voorbijgaan. Aankoopmakelaar Amsterdam is als geen ander thuis in de regio en zeer goed op de hoogte van deze en andere zaken die bij de aankoop van een pand nimmer uit het oog verloren mogen worden. Woongenot begint dankzij een in de praktijk bewezen werkwijze, tegen een schappelijk tarief.

Over Amsterdam-Zuid

Stadsdeel Amsterdam-Zuid beslaat het gebied ten zuiden en zuidwesten van de Singelgracht, in het noorden begrensd door het Vondelpark, in het oosten door de Amstel en in het westen door de Westlandgracht. Amsterdam is natuurlijk een oude stad. Maar stadsdeel Zuid ontstond pas eind 19e eeuw, toen de stad snel groeide en in diverse richtingen werd uitgebreid. Het gebied werd grotendeels door Berlage en De Klerk, beiden van de Amsterdamse school, ontworpen.

Stadsdeel Amsterdam-Zuid is een leuke mix van oud en nieuw. Letterlijk. Het stadsdeel zelf bestaat namelijk pas sinds 2010, maar ontstond door het samenvoegen van Oud-Zuid en Zuideramstel. Dit stadsdeel, met het Vondelpark als achtertuin, heeft het hoogst besteedbare inkomen en grootst aantal werkende inwoners van Amsterdam. Twee pijlers die de sfeer en woonbeleving zeker beïnvloeden. Het is dan ook een ideale uitvalsbasis voor werkende singles en tweeverdieners die veel waarde hechten aan een stijlvolle omgeving en het binnen handbereik hebben van zowel werk, als alle voorzieningen. Echter, ook stadsgezinde gezinnen kunnen hier met veel plezier wonen.

Amsterdam-Zuid biedt zonder meer voordelen. Echter, dankzij de voordelen die Aankoopmakelaar Amsterdam huizenkopers biedt, komt het mooiste van Zuid pas écht binnen handbereik. Het doet immers altijd deugd om de best mogelijke deal voor het best mogelijke pand te sluiten.

Wonen in Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid is net als de rest van de stad een smeltkroes van nationaliteiten, in aandeel vooral vertegenwoordigd door mensen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. Tóch is de omgeving ook ingericht op gezinnen. Zo is er een aanzienlijk aantal basisscholen, maar dient men hier wel op tijd aan te melden én rekening te houden met het geldende voorkeurssysteem, dat ervoor moet zorgen dat kinderen vooral in hun eigen buurt naar school kunnen gaan.

Op het gebied van criminaliteit scoort Zuid ongeveer de helft van het aantal misdrijven in stadsdeel Centrum, maar wél meer dan in de andere stadsdelen. Geen schokkende cijfers, maar in zekere zin inherent aan het leven in een bruisende stad als Amsterdam. Zuid kent verder een keur van faciliteiten, variërend van de meest uiteenlopende horeca- en uitgaansgelegenheden tot aan winkels van ieder type en voor elke beurs en faciliteiten op het gebied van sport en recreatie. Voortgekomen uit groei en succes, is Amsterdam-Zuid een fraai en inspirerend stadsdeel voor mensen die deze sfeer willen inademen en tegelijkertijd houden van een eigentijdse en moderne levenswijze.

Vindt u in Amsterdam-Zuid niets van uw gading of wilt u graag breder zoeken? Aankoopmakelaar Amsterdam is ook actief in DiemenAmstelveen en Amsterdam-West.

Buitenveldert

Sinds 2010 behoort ook Buitenveldert tot stadsdeel Amsterdam Zuid. Het is een strategische plek voor mensen die op de Zuidas werken, maar ook voor mensen die zich snel willen verplaatsen naar bijvoorbeeld Schiphol, het Amsterdamse bos of Amstelveen. 

Buitenveldert is een wijk met veel oude bewoners die gemiddeld ook langer in hun woning wonen. Ter vergelijking; in de wijk Buitenveldert wonen mensen gemiddeld 11 jaar in tegenstelling tot heel Amsterdam waarbij het gemiddelde 8,3 jaar is. U kunt dus rekenen op buurtbewoners die goed zorgdragen voor hun huis en omgeving. 

Recreëren in Amsterdam-Zuid

Het mag eigenlijk geen verrassing zijn dat Amsterdam-Zuid echt alles te bieden heeft wat men maar wensen kan. Zo zijn er vele sportfaciliteiten, ook voor senioren, visueel, auditief, verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Dit wordt grotendeels op touw gezet door de vele verenigingen en organisaties die in Zuid actief zijn. Simpel gezegd: van A(tletiek) tot Z(wemmen). Daarnaast zijn er de parken, waarvan het Vondelpark zonder twijfel het bekendst is, maar zeker niet het enige: Amstelpark, Gijsbrecht van Aemstelpark, Sarphatipark, Huis te Vraag, Amsterdamse Bos, Betraixpark, Marten Luther Kingpark en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarnaast zijn er tal van evenementen en is ook de kunst- en cultuursector goed vertegenwoordigd.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis.

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.