Amsterdam Zuidoost

Aankoopmakelaar Amsterdam Zuidoost

Aankoopmakelaar is zeer bekend met het woning- en vastgoedbestand in Amsterdam Zuidoost. Dit stadsdeel is in de jaren ’60 door de Gemeente Amsterdam ontwikkeld en is sindsdien populair bij mensen die toch vlakbij de stad willen wonen, maar niet het volle pond willen betalen. Veel woningen in de Bijlmermeer zijn vanaf de jaren ’90 volledig gerenoveerd. Maar als u bij Zuidoost alleen denkt aan hoogbouw en flats, dan heeft u het mis. In Amsterdam Zuidoost vindt u ook de betaalbare eengezinswoning met een tuin, in een rustige en gevarieerde buurt met veel groen. Daarvoor hoeft u dus niet speciaal op IJburg of in Amsterdam Noord te gaan kijken. Stadsdeel Zuidoost geeft ruim baan aan verschillende nieuwbouwprojecten, die zorgen voor een gemêleerd woningbestand en bevolkingsopbouw. Vaak gaat het hier om kleinschalige nieuwbouwprojecten die een kans bieden voor iedereen die op zoek is naar een woning, net even buiten het centrum van Amsterdam.

Bel mij terug voor meer informatie

Over Amsterdam Zuidoost

De ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost kent een roemruchte geschiedenis. De hoogbouw werd in de jaren ’60 gezien als moderne architectuur in een groene omgeving en werd met veel tromgeroffel gelanceerd. Een parklandschap met een nieuw urbaan karakter en een duidelijke functiescheiding was de gedachte. Twintig jaar later werd Zuidoost gezien als het zorgenkindje van de stad. De aanwas van sociaal zwakkere immigrantengroepen in combinatie met een architectuur en gebouwkwaliteit waar weinig sociale controle mogelijk was, zorgde niet voor de ontwikkeling waar de Gemeente op had gehoopt. Ook de Bijlmerramp in 1992 zorgde voor een hernieuwde focus op de stedelijke toekomst van Zuidoost. Vanaf die jaren is het stadsdeel Zuidoost met hernieuwde energie begonnen aan een inhaalslag. De wijken moesten veiliger worden. Wat betreft het uiterlijk van Zuidoost moest worden gewerkt aan meer variëteit en afwisseling. Inmiddels wordt nog steeds hard gewerkt aan het onderhoud en de kwaliteit van de groenvoorzieningen en zijn diverse renovatieprojecten voltooid.

Wonen in Amsterdam Zuidoost

Als u op Funda kijkt komt u zeker een woning tegen in Zuidoost die goed past bij uw specifieke situatie, maar voor gericht zoeken is Aankoopmakelaar Makelaar de ideale partij om u vakkundig te adviseren wat betreft de gezondheid van VVE’s, het wonen op erfpacht (ook in dat deel van Amsterdam komt erfpacht voor) of het bouwkundig beoordelen van een woning. Argumenten die voor de keuze Amsterdam Zuidoost de doorslag kunnen geven zijn onder meer:

 • Bereikbaarheid en ligging net even buiten de stad

 • Ruime keuze aan woningtypen en prijsklassen

 • Met het openbaar vervoer in tien minuten in het centrum

 • Goedkopere woningen dan het centrum, meer ruimte voor dezelfde prijs

 • Handige uitvalswegen via de ring A10 richting Utrecht of ’t Gooi danwel Almere

 • Nieuwbouwprojecten in Amsterdam Zuidoost in niet al te hoge prijsklasse

 • Volop groenvoorzieningen

In Amsterdam Zuidoost staan continue kleinere nieuwbouwprojecten op stapel. Nu de ergste economische malaise voorbij is, komt de bouw in dit stadsdeel weer flink op gang. Uiteraard kan Aankoopmakelaar Amsterdam voor u een uitgebreide portfolio samenstellen met potentiële projecten die aansluiten bij uw woonwensen en criteria.

Recreëren in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost herbergt vele recreatie- en sportcentra. De Gaasperplas en het Gaasperpark liggen om de hoek en bieden volop ruimte voor een heerlijke wandeling in een riant groengebied. Via de doorgaande wegen bent u zo in mooie stadjes als Weesp, Naarden en Muiden. Achter het AMC vindt u uitgebreide golfterreinen en als u even doorrijdt zit u zo in Oudekerk a/d Amstel.

Kunst en cultuur in Amsterdam Zuidoost

Vooral in de zomermaanden staat Amsterdam Zuidoost bol van de manifestaties, podia en evenementen. Als u van een beetje exotische muziek of kunst houdt, dan kunt u in Zuidoost altijd uw hart ophalen. Ook het Bijlmer Parktheater is inmiddels uitgegroeid tot dé cultuurparel van Amsterdam Zuidoost en is voor iedereen die van theater-, cabaret- en muziekvoorstellingen houdt een echte aanrader.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis

Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

To expats and English speaking visitors: please visit our English pages.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
 • 20+ jaar ervaring

 • Beëdigd register makelaars

 • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

 • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

 • No cure no pay

 • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.