Aankoopmakelaar Diemen

De gemeente Diemen omvat naast de plaatsen Diemen en Oud-Diemen, ook de buurtschappen Over-Diemen en Stammerdijk. In mei 2014 telde het CBS 26.148 inwoners. Het gemiddeld aantal bewoners per woning ligt in Diemen aanmerkelijk hoger dan in de rest van het land (circa 2,8 tegen circa 2,2) en daarmee is Diemen dus een echte gezinsgemeente. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de kwaliteit van voorzieningen als scholen en speelplekken. Deze worden door de eigen bevolking met ruime voldoendes gewaardeerd. Overlast door diverse vormen van criminaliteit, blijft binnen de perken.

Over Diemen

Het grondgebied van Diemen wordt met zekerheid al een kleine duizend jaar bewoond en staat te boek als – oorspronkelijk – een van de oudste nederzettingen in de regio. Zelfs twee eeuwen ouder dan Amsterdam. Inmiddels is Diemen een echte forensengemeente, die vooral onder invloed van Amsterdam en dankzij de bouw van nieuwbouwwijken aanzienlijk in omvang is toegenomen ten opzichte van vroeger. Er zijn echter nog heel wat historische blikvangers die herinneren aan het rijke verleden.

Dit rijke verleden maakt dat een groot aantal woningen in andere tijden en volgens vroegere normen is gebouwd. Dat hoeft zeer zeker niet te betekenen dat deze huizen niet voldoen aan de wensen van de moderne mens. Wél dat een grondige check van de bouwtechnische staat en het tijdig signaleren van eventuele problemen, zoals bouwkundige problemen, van eminent belang zijn. Aankoopmakelaar Amsterdam beschikt over ruime technische kennis en voorkomt daarmee dat elementaire gebreken over het hoofd worden gezien.

Wonen in Diemen

Wie voor Diemen kiest, kan rekenen op een ruim aantal goede voorzieningen. Het spreekt voor zich dat voldoende winkeliers en dienstverleners in de regio actief zijn, maar ook bijvoorbeeld het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Een minderheid van de bevolking (circa 13 procent) geeft aan uit Diemen te willen vertrekken. De overgrote meerderheid (56 procent) wil graag blijven en de rest laat een eventueel toekomstig vertrek in het midden. De vraag is in Diemen groter dan het aanbod en bovendien is niet elk beschikbaar huis online terug te vinden. Aankoopmakelaar Amsterdam kent Diemen op z’n duimpje en is altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de markt. Dat is bij het gericht zoeken naar een passende woning uiteraard in uw voordeel.

De motivatie van mensen om naar Diemen te verhuizen wordt meestal beargumenteerd met de volgende punten:

 • De woning op zich

 • De nabijheid van Amsterdam

 • Het kunnen kopen van een huis

 • Het bemachtigen van een huis met tuin

 • De nabijheid van werk

 • De overstap naar een levensbestendige woning/seniorenwoning

 • Diemen telt vier kinderdagverblijven, een zevental basisscholen en een hogeschool (Inholland).

Voor het voortgezet onderwijs wordt doorgaans uitgeweken naar Amsterdam of Bussum. Verder zijn tal van voorzieningen voor handen, variërend van buitenschoolse opvang en crisisopvang tot maatschappelijk werk en belangen- en zorgorganisaties voor ouderen en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Vindt u in Diemen niets van uw gading of wilt u graag breder zoeken? Aankoopmakelaar Amsterdam is ook actief in AmstelveenAmsterdam-ZuidAmsterdam-West en Amsterdam-Oost.

Sporten in Diemen

Diemen kan met recht een sportieve gemeente worden genoemd. Met tal van sportverenigingen binnen de gemeentegrenzen, variërend van honkbal, basketbal en voetbal tot vechtsporten als karate en judo en zelfs hondensport, is er voor elk wat wils. Daarnaast worden tal van specialistische beweegactiviteiten aangeboden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bewegen voor diabetici, looptherapie voor mensen die last hebben van angst, stress en/of depressiviteit, zwemmen voor mensen met een beperking en cursussen voor kinderen met overgewicht. De gemeente biedt bovendien subsidie in de vorm van de Jeugdsportpas. Mensen die willen sporten kunnen gebruikmaken van parken en goede, moderne accommodaties. Diemen heeft bovendien meerdere zwembaden.

Aankoopmakelaar Amsterdam werkt op no cure no pay-basis. Voor meer informatie over de kosten en onze werkwijze kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
 • 20+ jaar ervaring

 • Beëdigd register makelaars

 • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

 • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

 • No cure no pay

 • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.