Aankoopmakelaar Haarlem

Haarlem is een ongekend populaire stad om te wonen. We begrijpen heel goed dat het door velen ook wel ‘Amsterdam in het klein’ wordt genoemd. De prachtige, sfeervolle historische binnenstad en diversiteit van omliggende wijken maken Haarlem tot een plek waar u als huizenkoper letterlijk verschillende kanten op kunt. Met ruim 160.000 inwoners eind 2021 staat Haarlem net buiten de top tien van grootste gemeenten van Nederland.      

Ondanks dat Haarlem een van de duurdere gemeenten is qua vierkantemeterprijs, heeft de stad een grote aantrekkingskracht op mensen die een huis willen kopen. Het biedt een krachtige combinatie van cultuur, ontspanning en gezelligheid én heeft ook nog eens alle voorzieningen die zorgen voor een comfortabele en praktische woonomgeving. Met verschillende nieuwbouwprojecten probeert de gemeente tegemoet te komen aan de onverminderd hoge vraag naar woningen in de regio.  

 Wonen in Haarlem

Wonen in Haarlem is om meerdere redenen aantrekkelijk voor haar inwoners. De ligging zorgt ervoor dat u via een uitgebreid netwerk van uitvals- en snelwegen vanuit Haarlem snel en efficiënt door de Randstad reist. Een ander groot voordeel van Haarlem als locatie is dat slechts op een steenworp afstand aan de westkant zich het strand van Bloemendaal bevindt, heerlijk om even uit te waaien wanneer u of het gezin daar behoefte aan heeft. Haarlem zelf heeft ook alles in zich; de monumentale binnenstad, culturele activiteiten het hele jaar door, volop shopmogelijkheden in de gezellige winkelstraten en natuurlijk een ruim aanbod aan knusse cafés en goede restaurants. Met een ruime keuze aan kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen, speeltuinen en kinderboerderijen is Haarlem ook een ideale plek om met kinderen te wonen.

Huis kopen in Haarlem                

Eind 2021 stond 0,6% van de huizen in Haarlem te koop, net iets boven het gemiddelde van 0,5%. De gemiddelde vraagprijs voor een huis bedroeg op dat moment niet minder dan € 595.819,-. Toch werden in die periode de te koop staande woningen in Haarlem gemiddeld al na 15 dagen verkocht. De cijfers zijn niet precies bekend, maar dat er in de gemeente Haarlem, net als in veel andere steden, fors op de vraagprijs moet worden overboden om een huis te kunnen kopen is natuurlijk allang geen geheim meer.    

Aankoopmakelaar inschakelen

Doordat op de vraagprijs van koopwoningen in Haarlem standaard flink overboden wordt én huizen gemiddeld slechts enkele weken te koop staan, is het zaak snel te kunnen handelen. Een makelaar van Aankoopmakelaar Amsterdam in de hand nemen biedt dan uitkomst. Met onze jarenlange ervaring en kennis van de lokale woningmarkt weten we precies hoe we u moeten ondersteunen bij het vinden van uw droomhuis in Haarlem. We begeleiden u tijdens bezichtigingen, zodat u geen detail mist en alles te weten komt over de betreffende woning. Onze makelaars hebben uitgebreide bouwkundige kennis, zodat we u ook kunnen wijzen op eventuele tekortkomingen die meegenomen moeten worden in toekomstige verbouwingskosten. Kortom, we voorzien u van alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te maken om voor een huis te gaan. Daarbij adviseren we u uiteraard ook in het formuleren van een bod dat kans maakt, maar tegelijkertijd ook recht doet aan de reële waarde van het huis waar u op biedt. Kortom, Aankoopmakelaar Amsterdam is uw professionele partner in uw zoektocht naar uw gewenste woning in Haarlem.    

Wilt u meer weten over hoe Aankoopmakelaar Amsterdam u kan helpen bij het vinden van uw droomwoning in Haarlem? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze en aanbod, we gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden!

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.