Aankoopmakelaar Weesp

Een prachtige, authentieke vestingstad

Weesp is een prachtige, authentieke vestingstad onder de rook van Amsterdam. Vanaf maart 2022 maakt Weesp onderdeel uit van de gemeente Amsterdam. Weesp telde medio 2021 ruim 20.500 inwoners en dat aantal is de afgelopen jaren flink gestegen, met name vanwege de toename van het woningaanbod door de recente oplevering van verschillende nieuwbouwprojecten.

Als vestingstad heeft Weesp een rijke culturele en economische historie, goed te zien aan de prachtige rijksmonumenten en markten in de oude binnenstad. Aan de randen van Weesp en rondom de stad verwijzen de zichtbare vesting en bewaard gebleven forten naar stellingen die onderdeel uitmaakten van de beroemde Hollandse Waterlinie. De gemeente trekt jaarlijks dan ook veel dagjesmensen die deze bezienswaardigheden combineren met een lunch of borrel op een van de gezellige horecapleinen in de stad.

Wonen in Weesp

Wonen in Weesp heeft veel voordelen. Een veelgenoemde reden om in Weesp te gaan wonen is de centrale ligging van de stad en bereikbaarheid van en vanuit omliggende steden. Dat zorgt ervoor dat u met de auto snel in Amsterdam en het Gooi bent, maar ook met het openbaar vervoer is Weesp goed verbonden met andere bestemmingen in de Randstad en daarbuiten. Daarnaast biedt de directe omgeving van Weesp, gelegen aan De Vecht en omringd door veel groen en uitgestrekte weilanden, volop mogelijkheden voor rust en ontspanning. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn met de aanwezigheid van voldoende basisscholen, sportverenigingen en een mooie speeltuin alle faciliteiten aanwezig om alles uit uw woonomgeving te halen.  

Een huis kopen in Weesp

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een huis te kopen in Weesp, dan is het voor u goed om te weten dat Weesp een zeer divers woningaanbod heeft. Van historische panden in het centrum tot moderne rijtjeshuizen en hoekwoningen aan de rand van de stad. Eind 2021 stond 1,1% van het totaal aantal woningen in Weesp te koop, wat op dat moment boven het landelijke gemiddelde van 0,5% lag. In het vierde kwartaal van 2021 werd er gemiddeld € 661.774,- voor een woning in Weesp gevraagd. Ondanks de forse stijging van de gemiddelde vraagprijs werden woningen in Weesp gemiddeld na 15 dagen verkocht, wat overeenkomt met het landelijk gemiddelde.

Aankoopmakelaar inschakelen voor Weesp

Heeft u een huis op het oog in Weesp dan doet u er verstandig aan een professionele aankoopmakelaar te vragen u tijdens het koopproces te begeleiden. Bij Aankoopmakelaar Amsterdam hebben we ruime ervaring in het aankopen van woningen in een markt waar de vraag hoger is dan het aanbod. In de metropool Amsterdam, waaronder woonplaats Weesp, worden te koop staande woningen snel verkocht boven de vraagprijs, wat betekent dat u flexibel moet handelen wanneer u uw droomhuis in Weesp daadwerkelijk wilt bemachtigen. Onze aankoopmakelaars staan u graag bij wanneer u een koopwoning in Weesp wilt bezichtigen en geven u advies over de technische staat van het huis. Op die manier weet u zeker dat u een weloverwogen en tegelijkertijd realistisch bod uitbrengt op uw gewenste koophuis in Weesp.

Wilt u meer weten over hoe Aankoopmakelaar Amsterdam u kan helpen bij het vinden van een geschikte woning in het prachtige Weesp? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze, we vertellen u er graag meer over!

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • Beëdigd register makelaars/taxateurs

  • Ruim 20 jaar ervaring

  • Daadkrachtig

  • Technische achtergrond

  • 100% onafhankelijk

  • NVM Aankoopmakelaars

Enter your name and e-mail address and you will immediately receive the checklist.

Bel mij terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en wij proberen u binnen twee uur te bellen.