Wat doet een aankoopmakelaar?

Werkwijze

Stap 1: Oriënteren op de woningmarkt

De eerste stap in het proces is je oriënteren op de woningmarkt, wat een uitdaging kan zijn in een dynamische stad als Amsterdam. Hier komen de deskundige aankoopmakelaars van Aankoopmakelaar Amsterdam samen met hun geavanceerde woning vinden tool in beeld. Deze innovatieve tool biedt je direct toegang tot de nieuwste woningen. Veelal voordat ze zichtbaar zijn op het internet. Onder begeleiding van onze ervaren aankoopmakelaars kun je snel handelen bij het vinden van een potentieel geschikte woning. Je kunt zelf een eerste bezichtiging hebben maar wij kunnen eventueel ook direct met je meegaan.

Vrijblijvend contact

Stap 2: Tweede bezichtiging

De tweede bezichtiging doe je altijd samen met ons, Aankoopmakelaar Amsterdam. Wij regelen deze tweede kennismaking met jouw (potentiële) nieuwe woning, samen met jou en de makelaar van de verkoper. Na deze bezichtiging informeren we je over onze bevindingen en geven we een waarde-indicatie van de woning.

Stap 3: Professionele onderhandelingen

Aankoopmakelaar Amsterdam is expert in het aankopen van huizen en appartementen in de regio Amsterdam. We streven naar de laagste prijs en de beste voorwaarden. Dit doen we op basis van de gegevens van de verkoopmakelaar en ons eigen onderzoek. Je blijft continu op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Zodra er overeenstemming is, is er een mondelinge koopovereenkomst. Deze heeft nog geen rechtskracht, maar eventuele voorwaarden kunnen nu wel in werking treden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bouwtechnische keuring. Wij regelen dit voor jou.

Stap 4:  Notariskeuze en Koopovereenkomst

In de regel kies jij de notaris die de levering van jouw gekochte woning mag verzorgen. Uiteraard voorzien we je ook hier van goed advies. Onze huisnotaris levert goed werk voor een scherp tarief. Het is nu tijd om een schriftelijke koopovereenkomst op te stellen. Alle eerder gemaakte afspraken worden vastgelegd door de notaris. De koopovereenkomst wordt vooraf uitvoerig doorgenomen en waar nodig gecorrigeerd. Daarna kan de ondertekening plaatsvinden en start de bedenktijd van drie dagen (uitsluitend bij eigen bewoning).

Stap 5:  Taxatierapport en hypotheekadvies

We mogen als jouw aankoopmakelaar de taxatie ten behoeve van de financiering niet verzorgen. Wel kunnen we je doorverwijzen naar een deskundige, onafhankelijke taxateur. Voor de financiering is het raadzaam onafhankelijk hypotheekadvies in te winnen. Ook hier kunnen we je van dienst zijn met een vrijblijvend advies op maat door een van onze hypotheekadviseurs.

Stap 6: Eindinspectie van de woning

Het is essentieel om een laatste inspectie van de woning uit te voeren voordat de leveringsakte bij de notaris wordt getekend. Hiermee ben je verzekerd dat de woning in dezelfde staat verkeert als tijdens de aankoop. Wij regelen deze afspraak en gaan samen met jou de woning door.

Stap 7: Levering bij de notaris

Na de eindinspectie volgt de ondertekening van de notariële akte van levering. Wij zijn hierbij aanwezig om de leveringsakte en de nota van afrekening te controleren.

Stap 8: Gefeliciteerd!

Je ontvangt de sleutels en bent nu de trotse eigenaar van je nieuwe woning! Als je onze begeleiding en advies op prijs stelt, of als je nog vragen hebt, staan we altijd voor je klaar.

Gefeliciteerd met je nieuwe woning en welkom thuis!

Vrijblijvend contact

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.