Aankoopmakelaar Hoofddorp

Hoofddorp is de stad met de meeste voorzieningen in de Haarlemmermeer. Ondanks dat de plaatsnaam op ‘dorp’ eindigt, heeft Hoofddorp met bijna 78.000 inwoners eind 2021 én de aanwezige voorzieningen alle karakteristieken van een middelgrote stad. Het aantal inwoners is sinds 2016 sterk gestegen, mede omdat steeds meer huizenkopers de vele voordelen van het wonen in Hoofddorp ontdekken.

Hoofddorp is een populaire woonlocatie voor huizenkopers die behoefte hebben aan de reuring van een grote stad, maar net iets minder budget willen besteden aan het kopen van een huis. Door de relatief lagere vierkantemeterprijs krijgt u daarvoor als koper trouwens nog meer dan voldoende woonruimte voor terug. Door de ligging nabij Schiphol trekt Hoofddorp ook steeds meer expats aan die regelmatig van de luchthaven gebruikmaken.

Wonen in Hoofddorp

We noemden het al even, maar de centrale ligging is voor veel huizenkopers dé reden waarom ze in Hoofddorp gaan wonen. Schiphol ligt er praktisch tegenaan en Hoofddorp is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan omliggende steden als Amsterdam, Haarlem, Amstelveen en Leiden. Overigens beschikt Hoofddorp zelf over alle winkels die u nodig heeft om lekker te shoppen en om uw dagelijkse boodschappen te doen. De plaats heeft niet voor niets de passende bijnaam ‘200% Winkelstad’ gekregen. Maar Hoofddorp heeft nog veel meer te bieden, ook op het vlak van ontspanning. De parken en omliggende bossen (waaronder het populaire Haarlemmermeerse Bos) kleuren Hoofddorp op veel plekken groen, zoals de prachtige Heimanshof en Toolenburger Plas, wat dé plek in Hoofddorp en omgeving is om op alle mogelijke manieren te recreëren.

Huis kopen in Hoofddorp

De stijging van de woningprijzen gaat in Hoofddorp minder hard vergeleken met de grotere nabijgelegen steden als Amsterdam en Haarlem. Maar door de toenemende populariteit van Hoofddorp als woonlocatie neemt ook hier de gemiddelde woningwaarde snel toe. Eind 2021 bedroeg de gemiddelde vraagprijs voor een woning in Hoofddorp al € 589.000,-, een stijging van 9,2% ten opzichte van het jaar ervoor. Toch werden op dat moment te koop staande huizen in Hoofddorp na gemiddeld 15 dagen verkocht, wat overeenkomt met het landelijke cijfer.

Aankoopmakelaar inschakelen voor Hoofddorp

Bent u enthousiast over alles wat Hoofddorp te bieden heeft en ziet u een huis te koop staan waar u meer over wilt weten? Wanneer u een makelaar van Aankoopmakelaar Amsterdam in de hand neemt, weet u zeker dat u alle professionele begeleiding krijgt die nodig is om in de huidige oververhitte woningmarkt snel te kunnen handelen. We zijn uitstekend op de hoogte van de woonsituatie in Hoofddorp en weten precies waar we voor u op moeten letten tijdens een bezichtiging en eventuele vervolgstappen in het aankoopproces. Met onze technische kennis zijn we in staat u optimaal te adviseren over de bouwkundige staat van elke woning, zodat u altijd een weloverwogen beslissing maakt op basis van een volledig kostenoverzicht en u niet geconfronteerd wordt met onaangename verrassingen achteraf. We denken ook kritisch met u mee bij het neerleggen van een realistisch bod, zodat u nooit het gevoel heeft dat u teveel voor uw gewenste woning heeft betaald. Ondanks dat overbieden in de huidige markt helaas de standaard is geworden, ook voor een koopwoning in Hoofddorp.

Wilt u meer weten over hoe Aankoopmakelaar Amsterdam u kan helpen bij het vinden van een geschikte woning in Hoofddorp? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze, we vertellen u er graag meer over!

Checklist Bezichtigingen

Naast het gratis aankoopadvies bieden wij de mogelijkheid aan om de ‘checklist bezichtiging’ te ontvangen. Met deze checklist kunt u zelf snel een eerste beoordeling maken. Met name bij het bezichtigen van meerdere woningen is dit een handig overzicht om snel een selectie te maken.

Checklist bezichtigingen
  • 20+ jaar ervaring

  • Beëdigd register makelaars

  • Wij helpen jou om de laagst mogelijke koopprijs en beste voorwaarden te krijgen

  • Professionele begeleiding tijdens het hele proces t/m moment van overdracht

  • No cure no pay

  • 100% onafhankelijke aankoopmakelaar

Bel mij terug

Laat hier je telefoonnummer achter. We begrijpen de markt en streven ernaar binnen twee uur te reageren.